Përbërsit
Mish i grirë
500 gr
vezë
2
Parmixhano
2 lugë gjelle
Kripë
për shije
Piper
për shije
Ërëza
për shije
Proshutë e pjekur
140 gr
Scamorza ose djathë i butë
140 gr
Birrë për shuarje
për shije
PËRGATITJA
1. Në një enë hedhim mishin e grirë, vezët, parmixhanon, kripën, piperin dhe erëzat.
2. Përzieni gjithçka me duar dhe nëse është shumë e butë, shtoni pak thërrime buke (nëse është shumë e trashë shtoni pak qumësht)
3. Merrni gjysmën e brumit të formuar nga mishi i grirë dhe shtrijeni në një tavë të mbuluar me letër furre.
4. Shtoni proshutën e pjekur dhe djathin duke mbuluar të gjithë sipërfaqen
5. Në këtë pikë, shtoni gjysmën e mbetur të brumit në mënyrë të njëtrajshme.
6. Lëreni të pushojë në frigorifer për 30 minuta të mbuluar me pelikola.
7. Prisni hamburgerat në formë trekëndëshi. Për të thjeshtuar prerjet, ndajeni drejtkëndëshin në disa katrorë të vegjël të cilët më pas do t'i prisni diagonalisht.
8. Në një tigan me pak vaj ulliri skuqni hamburgerat nga të dyja anët dhe në përfundim shtoni pak nga birra e rekomanduar dhënë I dhënë një shije të mrekullueshme.