Përbërsit
Për Njoki
Miell
70 gr
Rikota
250 g
Niseshte misri
30 g
Djathë i grirë
50 gr
Vezë
1
Arrë muskat
për shije
Borzilok i freskët
për shije
Për Salcën
Miell
150 gr
Lëng perimesh
200 ml
Qepë
30 g
Djathë pecorino
50 g
Domate
1
Vaj ulliri ekstra i virgjër
për shije
PËRGATITJA
1. Përzieni rikotën me niseshtenë, miellin, vezën dhe një majë arrë muskat në një tas
2. Shtoni borzilok, kripë dhe piperin dhe vazhdoni ta përpunoni masën derisa të përftoni një masë të lëmuar dhe homogjene
3. Lëreni të pushojë për 30 minuta
4. Merreni sërish brumin duke duke I shtuar djathin e grirë pecorino.
5. Prisni brumin ne copëza të gjata 3 cm
6. I kalojmë në rigagnokë ose në një pirun për të krijuar formën
7. Pritini imët qepën e kuqe, skuqeni në vaj ulliri dhe gjalpë
8. Vendosni spinaqin ne tenxhere
9. Mbulojeni me lëng mishi ose perimesh, shtoni kripë dhe ziejini për 10 minuta
10. Shtoni domatet e prera në kubikë pa tul dhe vazhdoni zierjen për 10 minuta
11.Ziejini njokit ne uje te vluar me kripe, sapo të dalin në siperfaqe dhe më pas i vendosin në salcën e përgatitur.
12. Shërbejini njokit dhe zbukurojeni me djathin pecorino të grirë.