Me origjinë nga Provence, ratatouille perimesh është një pjatë tipike e kuzhinës të
thjeshtë, e cila e ka marrë emrin nga gjesti i “përzierjes” së perimeve të ziera. Për
këtë variant super të shëndetshëm kemi zgjedhur shumë perime të mira dhe
sigurisht vezë, të pasura me proteina dhe të shijshme për ti bërë lehtësisht në
tigan.
Por e mira e kësaj recete është se përgatitet shumë lehtë dhe në pak minuta. A jeni
gati ta provoni me ne? Këtu janë të gjithë hapat!

Përbërsit
Vezë
2
Kungull i njomë
1
Patëllxhan
1
Spec i kuq
1
Domate të verdha qershi
10
Qepë e kuqe
1
Vaj ulliri ekstra i virgjer
për shije
Kripë
për shije
Piper
për shije
Majdanoz
për shije
PËRGATITJA

1. Pritni qepën e kuqe imëtnjë tas

2. Prisni perimet në kubikë

3. Skuqni qepën në vaj ulliri në tigan

4. Shtoni perimet në tigan, kripë dhe piper dhe ziejini për 20 minuta duke i përzier herë pas here .

5. Më pas shtoni domatet qershi të prera në gjysmë dhe majdanozin e grirë, përziejini dhe ziejini për disa minuta.

6. Tani formoni 2 gropa të vogla në ratatouille dhe shtoni një vezë në secilën prej tyre

7. Shtoni pak kripë dhe gatuajeni për rreth 5 minuta në zjarr të ulët, duke e mbuluar me kapak

8. Kur të jetë zier, shtoni majdanozin e grirë, piper të sapo bluar dhe shërbejeni