Me origjinë nga Provence, ratatouille perimesh është një pjatë tipike e kuzhinës të thjeshtë, e cila e ka marrë emrin nga gjesti i “përzierjes” së perimeve të ziera. Për këtë variant super të shëndetshëm kemi zgjedhur shumë perime të mira dhe sigurisht vezë, të pasura me proteina dhe të shijshme për ti bërë lehtësisht në tigan. Por e mira e kësaj recete është se përgatitet shumë lehtë dhe në pak minuta. A jeni gati ta provoni me ne? Këtu janë të gjithë hapat!

Përbërsit

Vezë

2

Kungull i njomë

1

Patëllxhan

1

Spec i kuq

1

Domate të verdha qershi

10

Qepë e kuqe

1

Vaj ulliri ekstra i virgjer

për shije

Kripë

për shije

Piper

për shije

Majdanoz

për shije

PËRGATITJA

1. Pritni qepën e kuqe imëtnjë tas

2. Prisni perimet në kubikë

3. Skuqni qepën në vaj ulliri në tigan

4. Shtoni perimet në tigan, kripë dhe piper dhe ziejini për 20 minuta duke i përzier herë pas here .

5. Më pas shtoni domatet qershi të prera në gjysmë dhe majdanozin e grirë, përziejini dhe ziejini për disa minuta.

6. Tani formoni 2 gropa të vogla në ratatouille dhe shtoni një vezë në secilën prej tyre

7. Shtoni pak kripë dhe gatuajeni për rreth 5 minuta në zjarr të ulët, duke e mbuluar me kapak

8. Kur të jetë zier, shtoni majdanozin e grirë, piper të sapo bluar dhe shërbejeni