"Zemra të ëmbla"

Përqafim në çdo kafshatë...

Lloji

Ëmbëlsirë

Koha

60′

Vështirësa

E lehtë

Porcione:

8

Të dashur miq të shtëpisë PronatyraMD, Sot ju rekomandojmë recetën ideale për të thënë “Të dua” pa pasur nevojë për fjalë.

Kjo ëmbëlsirë e thjeshtë dhe e parezistueshme ka një bazë brumi që mbushet me çokollatë dhe ne e kemi përgatitur sipas recetës klasike, me miellin 00 Cà Bianca, sheqerin pluhur dhe vaniljen Cucina e Sapori, gjalpë, të verdhat organike të vezëve dhe pak kripë.

Pasi e lëmë të qëndrojë në frigorifer për gjysmë ore, e mbështjellim dhe presim disa biskota në formë zemre. Duke përdorur një formë më të vogël gjysmën e biskotave i “zbrazim” nga pjesa qendrore dhe i pjekim në furrë për 12 minuta në temperaturën 170 gradë.

Dy ëmbëlsira të ndryshme për të kënaqur të gjitha shijet.

“Zemra të ëmbla” është simboli i përsosur i dashurisë dhe për t’i bërë është e lehtë dhe argëtuese: tani është radha juaj, ndiqni recetën hap pas hapi dhe surprizoni ata që doni me një prekje të këndshme krijimtarie!

Përbërësit

Miell për ëmbëlsira

250 g

Gjalpë

150 g

Sheqer pluhur

1 bustinë

Vanilje

1 bustinë

Kripë

1 majë luge

Reçel i lehtë qershie

100 g

Përgatitja

1

Hedhim miellin në formë shatërvani, shtojmë gjalpin në kubikë dhe sheqerin pluhur

2

Shtojmë vaniljen dhe pak kripë

3

Përzieni derisa të bëhet pluhur

4

Shtoni të verdhat e vezëve dhe vazhdoni të përzieni erisa të përftoni një brumë të butë. E lemë të pushojë në frigorifer për gjysmë ore

5

Hapeni brumin në një trashësi prej rreth 4mm

6

Priteni brumin në formë biskotash

7

Përdorni një formëz më të vogël për gjysmën e biskotës që keni gati

8

Piqini format në tavë për rreth 12 minuta në 170 gradë

9

Lërini biskotat të ftohen. Mbi biskotën e mbushur vendosim reçelin ose kremin e lajthisë dhe sipër i vendosim biskotën e shpuar.

10

Spërkateni me sheqer pluhur